Category Manager Apotheek

Locatie

Maarssen

Publicatiedatum

31-10-2023

Opdrachtgever

Netwerkt werving & selectie

What's in it for you?

Als Category Manager bij de grootste apotheekketen van Nederland krijg je volop kansen om een bijdrage te leveren aan het gezond zijn en blijven van je klanten. Een uitdagende rol waar commercie en maatschappelijk belang samenkomen! En dat in een zeer dynamische omgeving in een bedrijf dat korte lijnen hanteert. Deze organisatie biedt je een uitdagende werkomgeving met veel persoonlijke ontwikkelkansen.

Er is veel aandacht voor wat jij nodig hebt om gezond en prettig aan het werk te zijn. Nu en in de toekomst. En waar het kan geven ze je zelf de regie in handen om zo het beste uit jezelf te halen.

Kortom: Als Category Manager Apotheken bouw jij mee aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg van de toekomst.

Waar ga je werken?

BENU zet zich dagelijks in voor gezondheid van mensen. Het hoofdkantoor staat in Maarssen. Daar ga je werken. BENU is verder daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen in meer dan 345 apotheken en online. BENU is onderdeel van de Brocacef Groep N.V. en een van de grootste zorgverleners in Nederland.

Wat ga je doen als Category Manager Apotheken?

Als category manager ben je verantwoordelijk voor het sourcen van nieuwe assortimenten die passen bij de productgroepen, proposities, services en diensten. Ook ben je verantwoordelijk voor het onderhandelen met je leveranciers en het onderhouden van het contact met leveranciers. Hierbij staat een omnichannel propositie centraal en ligt de focus op het integraal (meer digitaal) bedienen van consumenten.

Je analyseert markttrends, concurrentiegedrag en consumentenvoorkeuren. Je gegevens verwerk je in een Category plan dat aansluit op de strategische doelstellingen van BENU, om vervolgens je plan uit te voeren en implementeren.

Je houdt voortdurend toezicht op de prestaties van je Category, analyseert verkoopgegevens en voert regelmatig concurrentieonderzoek uit om kansen voor groei en optimalisatie te identificeren. Op basis van deze bevindingen ontwikkel je nieuwe strategieën om het assortiment te verbeteren, nieuwe productgroepen te introduceren, nieuwe proposities, services en diensten uit te werken; dit alles om de verkoop te stimuleren en de klanttevredenheid te vergroten.

In de discussie over het toegankelijk houden van de zorg is men op zoek naar oplossingen die de druk op de zorg verlagen. Hierbij kun je niet volstaan met traditioneel denken. Het vraagt een innovatieve mindset. Innovatie is een belangrijk onderdeel binnen de taak van de Category Manager.

Wie ben je?

  • Je bent een bevlogen, ondernemende Category Manager. Mensgericht, vooruitstrevend en verantwoordelijk Je hebt ervaring als Category Manager; bij voorkeur opgedaan in een retail organisatie of aan leverancierszijde.
  • Je beschikt over commerciële kennis van de branche en algemene productkennis van gezondheidsproducten en verzorgingsproducten.
  • Je bent klantgericht, marktgericht, accuraat en werkt graag samen om de beste resultaten te halen.
  • HBO+/WO werk en denkniveau.

Wat word je geboden?

  • Een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring
  • Een eindejaarsuitkering
  • 8% vakantiegeld
  • 25 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek
  • Pensioenregeling
  • Collectieve verzekeringen
  • Een hybride werkvorm waarbij je zowel thuis als op kantoor kunt werken
  • Toegang tot een zeer groot (online-) training en opleidingsaanbod voor jouw persoonlijke ontwikkeling
Utrecht Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.