Directeur Bedrijfsvoering (vervuld)

Locatie

Woerden

Publicatiedatum

28-05-2019

Opdrachtgever

Aardoom & de Jong

Functieomschrijving

Voor het Minkema College is Aardoom & de Jong op zoek naar een ervaren directeur Bedrijfsvoering, die op verbindende wijze vorm geeft aan de doorontwikkeling van de interne bedrijfsvoering.

Heb jij een bedrijfskundige of economische achtergrond? Heb jij ervaring met zowel financiële als formatieve processen en hart voor het onderwijs? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet!

Het managementteam van het Minkema College bestaat naast de directeur Bedrijfsvoering, uit het College van Bestuur en de directeur Onderwijs. Deze organisatiestructuur heeft februari 2019 vorm gekregen. De aansturing van het gehele Minkema College is belegd bij het College van Bestuur, met mandatering naar de directeur Bedrijfsvoering en de directeur Onderwijs. De portefeuille- en verantwoordelijkheidsverdeling tussen de leden van het managementteam liggen grotendeels vast in het managementstatuut.

Als directeur Bedrijfsvoering ben je een constructieve sparringpartner die om weet te gaan met tegengestelde belangen. Samen met de directeur Onderwijs draag je zorg voor kwalitatief en toekomstgericht onderwijs in een financieel gezonde organisatie.
Je stuurt als directeur Bedrijfsvoering onder eindverantwoordelijkheid van het College van Bestuur de ondersteunende bedrijfsprocessen aan en geeft leiding aan het bestuursbureau, bestaande uit circa 34 medewerkers werkzaam in de teams financiën, P&O, facilitair, ICT en de leerlingenadministratie. Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de interne bedrijfsvoering en het naar een hoger niveau tillen van de dienstverlening.

De hoofdtaken van de directeur Bedrijfsvoering zijn:
• Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het strategisch beleid;
• Opstellen en bewaken van (meerjaren)begroting, jaarverslag en (meerjaren)formatieplan;
• Ontwikkelingen vertalen naar de bedrijfsvoering en maken/bijstellen van prognoses;
• Voorbereiden, ontwikkelen en (mede) uitvoeren van het beleid van de instelling;
• Leiding geven aan het bestuursbureau en de doorontwikkeling daarvan.

Functie eisen

De directeur Bedrijfsvoering voldoet aan de volgende eisen:
• Academisch of HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde academische of HBO+ opleiding op bedrijfskundig en/of economisch terrein;
• Aantoonbare leidinggevende ervaring op het terrein van bedrijfsvoering;
• Hoeft niet perse over werkervaring te beschikken in het onderwijs, maar heeft wel affiniteit met het onderwijs en maakt zich die wereld snel eigen;
• Brede kennis van financiële wet- en regelgeving en het begrotingsproces;
• Brede algemene kennis van beleidsterreinen P&O, inkoop, ICT en facilitaire zaken;
• Vaardigheid om het begrotingsproces af te stemmen op het onderwijskundig beleid.

Persoonlijksheidsprofiel:
Een vertrouwen wekkende en verbindende leider, die ruimte geeft aan de medewerkers en ze in beweging brengt en houdt. Waar mogelijk ondersteunend/ coachend, waar nodig stevig en sturend.
Een verbindende directeur die gericht is op samenwerking, het bestendigen van veranderingen en het borgen van de eenheid in de organisatie.

Bedrijfsprofiel

Het Minkema College heeft twee locaties op korte afstand van elkaar. De Minkemalaan is het adres van de locatie waar onderwijs wordt verzorgd voor havo, atheneum en gymnasium. Aan de Steinhagenseweg is de locatie gevestigd waar onderwijs wordt verzorgd voor de basis/kaderopleiding en de mavostromen. De directeur Onderwijs en een team van negen. afdelingsleiders sturen als schoolleiding de dagelijkse onderwijsprocessen op beide locaties aan. Het Minkema College beschouwt het als zijn belangrijke maatschappelijke taak, in een open dialoog met alle betrokkenen inhoud te geven aan het onderwijs op de beide locaties, binnen een verantwoorde bedrijfsvoering en met een toekomstbestendig beleid.

Op het Minkema College krijgen ongeveer 2.500 leerlingen onderwijs. De leerlingen komen hoofdzakelijk uit de gemeente Woerden, de Utrechtse kernen Vleuten en De Meern (Leidsche Rijn), Montfoort en Oudewater. Ook bezoeken leerlingen uit De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Bodegraven/Reeuwijk en Nieuwkoop de school.

De missie
De Stichting Minkema College verzorgt openbaar voortgezet onderwijs in Woerden en omstreken. De school biedt hoogwaardig en veelzijdig onderwijs, vorming en ondersteuning in een veilige en goed geoutilleerde leeromgeving. Leerlingen worden uitgedaagd hun talenten te ontwikkelen, opdat zij uitgroeien tot wendbare en weerbare burgers die actief bijdragen aan de samenleving. Dit alles doet het Minkema College in verbinding met zijn stakeholders.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar https://www.minkema.nl

Arbeidsvoorwaarden

Het Minkema College biedt een dienstverband voor een jaar met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft hier een fulltime functie van 40 uur. Naast een pakket van uitstekende primaire arbeidsvoorwaarden (maximaal € 6604,- bruto per maand - schaal 14 CAO VO) biedt het Minkema College goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure

Bij de werving en selectie laat het Minkema College zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/de website van Aardoom & de Jong.

Je reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor vrijdag 28 juni 2019 tegemoet.
De laatste gesprekken bij Aardoom & de Jong vinden plaats op dinsdag 2 juli 2019.
De gesprekken bij het Minkema College staan gepland op maandag 8 juli (1e gespreksronde) en op woensdag 10 juli (2e gespreksronde).
Utrecht Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.